APK

De APK, oftewel Algemene Periodieke Keuring, is bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en het milieu te beschermen. Doordat de auto grondig wordt gecontroleerd, wordt de kans op ongelukken verkleind. Indien uw auto gekeurd dient te worden, krijg u zes weken van te voren een brief van de RDW met een APK-herinnering. De APK is een wettelijk verplichte keuring in Europa, uitstel is dus niet mogelijk wanneer u met uw voertuig de openbare weg op wilt. Autobedrijf Janssen is een door de RDW erkend APK-bedrijf. Dit betekent dat u bij ons terecht kunt voor een professionele en betrouwbare APK.

BELANG VAN DE APK

De APK mag uitsluitend uitgevoerd worden door APK-keurmeesters. Uw voertuig wordt door hen op diverse belangrijke zaken gecontroleerd. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de banden (o.a. profiel en bandenspanning), remmen, gordels en verlichting. Deze punten zijn wettelijk vastgelegd en moeten de veiligheid van u en anderen in het verkeer vergroten. Ook is de keuring van belang voor het milieu. Moet uw auto binnenkort gekeurd worden? Maak dan een afspraak bij Autobedrijf Janssen zodat onze APK-keurmeesters de APK voor u kunnen uitvoeren. Indien uw auto niet direct goedgekeurd wordt, dan geven wij bij u aan welke zaken verholpen moeten worden om wel door de APK heen te komen. Uiteraard helpen wij u ook graag bij eventuele noodzakelijke reparaties aan uw auto.
Maak direct uw afspraak

APK-KEURINGSRAPPORT

Na afloop van de keuring krijgt u een APK-keuringsrapport. Hoewel het in Nederland niet verplicht is om het keuringsrapport bij u te dragen, is het aan te raden dit rapport goed te bewaren. In het keuringsrapport staan bij afkeuring van het voertuig de afkeurpunten opgesomd. Indien het voertuig is goedgekeurd, staan er in het keuringsrapport onder andere adviespunten. Dit zijn zaken die nog niet tot afkeuring leiden, maar wel binnen korte tijd aangepakt dienen te worden. In het buitenland kan er wel om het keuringsrapport gevraagd worden wanneer u op de openbare weg rijdt.

CONTACT AUTOBEDRIJF JANSSEN

Is uw auto toe aan de Algemene Periodieke Keuring (APK)? Maak dan een afspraak bij Autobedrijf Janssen. Wij zijn u graag van dienst.
Maak direct uw afspraak
Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata