AUTO BANDEN

Autobedrijf Janssen biedt een compleet pakket aan als het om autobanden gaat. Montage van nieuwe autobanden of het repareren van een lekke band. Balanceren en het uitlijnen van de wielen. Ook het opslaan van de zomer- of winterbanden behoort tot de mogelijkheden. Banden wisselen wordt meestal tegelijk met het onderhoud gedaan.

ZOMERBANDEN
Zomerbanden bieden in de zomer, boven de 7 graden, meer voordelen dan winter- of all season banden. Dit komt door het profiel en de samenstelling van het rubber. Zomerbanden zijn de meest verkochte autobanden welke ook onder de meeste auto's gemonteerd zijn. Voordelen van een zomerband zijn dat ze minder snel slijten, minder geluid produceren, minder kosten en beter verkrijgbaar zijn dan winter- of all season banden.

WINTERBANDEN

Winterbanden zijn juist zeer geschikt bij temperaturen onder de 7 graden. Door een ander profiel en rubber samenstelling blijft de winterband zachter bij lagere temperaturen. Hierdoor hou je de optimale grip. Een winterband is herkenbaar aan het profiel en een sneeuw ster logo aan de zijkant van de band. Voordelen van een winterband zijn de optimale grip bij lage temperaturen. Door het profiel is er een betere afvoer van modder en sneeuw en het is verplicht in bepaalde Europese landen. Klik hier voor een overzicht waar winterbanden verplicht zijn.

4-SEIZOENEN BANDEN (ALL SEASON BAND)

4-seizoenen banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. Uiteraard is hierdoor een zomerband in de zomer en een winterband in de winter beter, maar met deze combinatie hoef je minder vaak te wisselen. Deze banden laten zich het best omschrijven als: beter dan een winterband in de zomer en beter dan een zomerband in de winter. Let bij de aanschaf wel op als je met deze band naar het buitenland wil. Niet op ieder 4-seizoenen band staat een sneeuw ster logo.

AUTOBANDEN BESTELLEN

Kortom heb je nieuwe autobanden nodig? Kom langs bij ons voor een breed assortiment. Alle merken, modellen en soorten kunnen wij leveren tegen scherpe prijzen.
Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata